0 beğenilme 0 beğenilmeme
287 kez görüntülendi

Merhaba,

1 aydır yoğun bir şekilde algo ile uğraşıyorum. Birkaç önerim olacak:

  1. Backtest sonuç ekranında yazılan kar ve zarar son kapatılan pozisyondan hesaplanıyor. Halen açık pozisyon varsa onun son fiyata göre karlı olup olmadığı eklenmiyor. Halen pozisyon varsa bunun kar zarara eklenmesi iyi olacak.
  2. Birden fazla kurum seçilip robot çalıştığı zamanlarda, çalışan stratejiler içinde kurum ismi görünmüyor. Dolayısıyla hangi kurumda hangi robotun çalıştığı, kurumun hatalı seçilmesi durumunda kullanıcı bunu kontrol edemiyor.
  3. Robotlarda gönderilen emirlerin kaydı harici bir ekranda log olarak tutulursa daha iyi olur. Şuan bunu debug penceresinde yazabiliyoruz ama oldu da program hatalı bir şekilde kapandı bunun kaydına ulaşamıyorum.
  4. Çalıştırılmış stratejiler kaydı strateji kapatıldıktan sonra oluşturuluyor. Yine diyelim program beklenmedik bir şekilde kapatılırsa bunun kaydına da ulaşamıyoruz. Stratejiler çalıştır butonuna basıldıktan sonra kaydedilmeli.
  5. Sıklıkla kullanılan robotlara ilişkin bir buton hazırlansa iyi olur. Örneğin Garan hissesinde belirlediğim parametrelerle çalışacak robotu kısayola almak istiyorum.
  6. Robotların çalıştırılacağı gün ve zaman basit bir ekran yapılması da iyi olabilir. Şu robotu git saat 14:00-16:00 aralığında çalıştır diye kullanıcı dostu bir ekran yapılabilir (tabi ki kod içinde bu ayarlanabilir ama harici basit bir ekran daha iyi olur).

Şimdilik önerilerim bu kadar. Teşekkürler ederim.

Algoritmik Trading kategorisinde (16 puan) tarafından | 287 kez görüntülendi
1 0

2. ve 4. maddeye ekleme yapmak istiyorum. Çalıştırılmış stratejiler bölümü mantık olarak güzel, ancak işleyişte çok bir şey farkettirmiyor. Çünkü tümünü seçip çalıştır dediğimizde, her strateji için ayrı ayrı parametre ekranları geliyor. Tek tek çalıştırmaktan farklı olarak bir pencere az geliyor karşımıza. Bu pbölümün işlevsel olması için, tümünü çalıştır dedikten sonra bize birşey sormadan tüm stratejileri çalıştırması lazım. Bizim yapmamız gereken, portföy hesabımıza giriş yapmak ve çalıştırılmış stratejiler bölümünden tümünü seçip çalıştır demek olmalı.

Bir de eğer buradaki kayıtlar, stratejilerin içindeki çalışma anındaki değişkenleri tutuyorsa tutmamalı. Her defasında bizim ilk yaptığımız ayarla çalışmalı. Mesajı yazan arkadaşın da dediği gibi, buradaki kayıtlar, strateji durdurulduğunda değil de stateji ilk çalıştırıldığında oluşturulursa zaten bu sorun da kendiliğinden çözülmüş olur.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7,627 soru
7,631 cevap
4,446 yorum
10,799 kullanıcı