0 beğenilme 0 beğenilmeme
23 kez görüntülendi
Merhaba,

 

Anıl Hoca'mızın OTT indikatöründeki hareketli ortalama ve OTT katsayılarını bir başka indikatörün o barda aldığı değere göre (örneğin Vortex'in PVTX'ine göre) dinamikleştirmeye çalışıyorum.

 

Her bar geçişinde PVTX değeri değiştiği için dinamik OTT'nin de geçmiş değerleri otomatik olarak değişmiş oluyor ve bu da re-paint'e sebep oluyor. Bunu nasıl önleyebilirim? Kodumda Ref kullandım fakar re-paint'in önüne geçemedim.

Yapmak istediğim şey her barda dinamik hareketli ortalamanın ve dinamik OTT'nin kapanış değerlerini yeni bar oluştuğunda (periyot sonunda) indikatörüm kaydetsin ve bu değerler bir sonraki barda oluşacak PVTX değerinden etkilenmesin.

Öncelikle indikatörümü çizdirmeye çalışıyorum ki akabinde system tester'da strateji haline getirebileyim.

 

Şimdiden destek için teşekkür ederim...

 

 

İndikatör kodum;

 

X1:=INPUT("PERİYOT",0,1000,5);
X2:=INPUT("OTT KATSAYISI",0,1000,1);
X3:=INPUT("VUP PERİYOT",0,1000,20);

HO:=MOV(C,X1,VAR);
TREND:=OTT(C,X1,X2);

VUP:=PVTX(X3);

DinHO:=MOV(C,(X1/(1+(1/Ref(VUP,-1)))),VAR);
DinTREND:=OTT(C,(X1/(1+(1/Ref(VUP,-1)))),(X2/(1+(1/Ref(VUP,-1)))));

HO;TREND;DinHO;DinTREND
önce İndikatör Pozisyonları ve Değerleri kategorisinde (182 puan) tarafından | 23 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba,

Periyod olarak değişen bir değişken kullanmaya çalışıyorsunuz.

Bunu yapamazsınız. Yapmaya çalıştığınızda da, yaşadığınız durum oluşur. Her çalıştırmada, güncellemede vb geçmiş değişir.

Bireysel ürünler içinde buna bir çözüm yoktur.

Dilerseniz, eğitim birimi ile irtibata geçiniz.

İyi çalışmalar.
önce (14,060 puan) tarafından
Hoş geldiniz, Matriks Destek Platformu sizlere sorularınızın hızlıca cevaplanması için bir ortam sağlar. Sorduğunuz ve cevapladığınız soruların ve yorumlarınızın aldığı oylar üzerinden puan kazanırsınız. Puan sistemine bağlı kampanyamızla ücretsiz kullanım avantajlarından faydalanabilirsiniz.



9,897 soru
9,871 cevap
5,320 yorum
60,788 kullanıcı
Codi